Nejnovější recenze ze sekce Outdoorové vařiče
- Spokojenost
funguje (:-
- Legendární produkt
- Benzínový vařič má nejlepší výkon na váhu. V pohodě uvaříte pro celou skupinu lidí najednou v kotlíku. To na plynu nedáte.
- Tohle je ten vařič, co chcete, nic jiného nemá smysl.
Toto je legendární výrobek od MSR, jeden z těch all time greats, který tuhle značku proslavil po světě. Obouchaný vařič mnoho let starý jsme si jako mlaďoši půjčovali na tůry od vedoucího místního oddílu, nikdy nezklamal. Po letech jsem si ho koupil pro sebe (již verzi s novými nožičkami) a po dalších letech se ukázal jako skvělý svatební dárek pro dalšího kamaráda. Nikdy nikoho nezklamal.
Jestli to myslíte s vařením v horách vážně, tak pravděpodobně nic jiného, než benzínový vařič, ani nemůžete mít. Ani si nechci představit kolik plynových kartuší by padlo na to, kolik zvládne ohřát jedna pet flaška plná benzinu (a ten seženete úplně všude). Energie v gramu látky je tu naprosto jednoznačná.
Uvařit pro 8 lidí v kotlíku je tak na hraně co v pohodě zvládne, větší skupinu bych už vařil na dvě várky. Kor když je větrno. Opět plynem si uvaříte max pro dva a budete ještě rádi.
Jestli je nejlepší benzínový vařič nevím, nikdy jsem neměl potřebu zkoušet jiný. Ani nevím jestli se nějaké jiné prodávají, vždy jsem viděl všechny jen s tímto od MSR. Upřímně, je to legendární výrobek od legendární značky, i kdyby se nabízelo něco o pár stovek levnějši, tak to nemá smysl. Prostě si vemte tento a mějte z něj radost až do rakve.
Sakra to je tak super, že v dnešním světě šuntů, internetových bullshitů a spotřebního zboží si můžete za pár tisíc koupit výrobek, na který je spoleh, že Vás nenechá ve štychu ani v kempu ani v Himalájích. Někdo ho navrhnul s rozumem a láskou a tak aby vydržel navždy, to je tak úžasné, ve světě, kde se věci navrhují s ohledem na minimalizaci nákladů, aby se rozbily co nejdříve po skončení záruky, aby šly co nejlépe zaměnit etc.. tak vědomí, že ten produkt někdo vyrobil, aniž by o těchto věcech přemýšlel a prostě to vyrobil tak dobře, jak dobře to vyrobit šlo....to mě zahřeje u srdce, vždycky, když ho vezmu do ruky.
Howk.
- spolehlivý
vyzkoušeno , zdá se bezproblémové k užití na cesty
- na cesty pro dva zdá se býti ideální
- rychlý ohřev
- vyšší hmotnost i cena
v dané kategorii top
- Lehký, malý, skladný, výkon stačí
- Zatím nevím
OK
Jednoznacne cena a jedna sa o zhodny varic s Esbitom asi jeden a ten isty vyrobca.
- Skladby, lahky
- Prenosny
- Vysoký výkon, 2,5 kW
Vhodný na kemping, chatu alebo aj ako záložný varic v elektrickej domácnosti.
- super skladnost
- Jeden z nejlacinějších vařičů na PB lahve na trhu.
Zatím žádná.
- dobré dílenské zpracování
- spolehlivý provoz
- spaluje více druhů paliv
- zhasínání vařiče trvá příliš dlouho
Jedná se o kvalitní produkt tradiční značky s dlouhou historií. Nevýhodou je, že procedura zhasínání je prováděna otočením lahve a musí se čekat, dokud palivo v potrubí nevyhoří. To trvá neúměrně dlouho. Tento nedostatek jsem vyřešil následovně:
- Láhev postavím, takže ventil na lahvi s palivem je výš než hořák vařiče.
- Uzavřu ventil na láhvi, přičemž ventil na vařiči nechám otevřený.
- Po zhasnutí plamene, což trvá několik vteřin, uzavřu ventil na vařiči
Tímto způsobem šetřím čas i palivo.
Dela co ma, velka plotynka, dobrej plamen, pohoda :-)
Yate Camping K620
Přidáno: 25. února 2023
(naposledy upraveno 25. února 2023)
Zakoupeno v Český ráj outdoor
vše OK
- doporučuji
funguje jak má spokojenost
- prověřený léty
Asi netřeba představovat a zlouhavě popisovat, funguje jak má.
Koupil jsem již třetí ks. Vařič velmi spolehlivý. Pro zimní provoz( větší mrazy) doporučuji spec. palivo- Coleman Fuel ap.